top of page

Inge Meijer

Alsof je in een dorp woont; ons kent ons

 

Inge Meijer is docent Gezondheidszorg en Welzijn en Facilitaire dienstverlening aan het Drenthe College in Meppel. Ze kocht haar appartement in 2007. Waarom dit appartement? “Vanwege het uitzicht, je kijkt op de Martinitoren, het is dicht bij de uitvalswegen en dicht bij het centrum. Alle voorzieningen zijn er. De Lidl en de Action op de hoek zijn een verrijking voor deze buurt” Ze woont zeshoog. “Als je de deur open doet op zondagmorgen is het hier zo stil dat je het lijkt alsof je in een dorp woont.”

 

Een briefje in de brievenbus

Ze heeft een latrelatie. “Mijn partner en ik wonen hier samen in de weekenden. En dat is goed te doen. Behalve als we samen onze verjaardag vieren. Dan komen er teveel mensen. Dat vieren we dan bij mijn ouders in de tuin.”Inge vindt dat je als buren rekening met elkaar moet houden. “Dat gebeurt hier over het algemeen wel. Als er bij iemand een feestje is krijg je heel netjes een briefje in de brievenbus. En van de onderburen die hier met z’n drieën wonen krijgen we een appje”

 

Sociaal contact

De mensen die in de Wielewaalflat wonen zijn heel divers. “Je ziet oudere mensen, veel koppels, beginnende stelletjes en ook studenten.” Er is geen sociale controle voelbaar maar mensen letten wel op elkaar. “Je komt elkaar tegen, in de lift of bij het hek en dan ontstaan er mooie gesprekken. Een oudere buurvrouw zegt bijvoorbeeld regelmatig: “Hè kind, ik ben blij je weer even te zien.” Of laatst raakte ik in gesprek met een student en die kon ik verder helpen met advies.”

Het is ook veilig wonen in de Wielewaalflat. “Ik laat zelfs mijn ramen open staan aan de galerijkant. Er is nog nooit wat gebeurd.”

 

Rijksmonument

De Wielewaal is een Rijksmonument en dus is het belangrijk om er goed mee om te gaan.“Omdat het een Rijksmonument is heb je als woningeigenaar een belastingvoordeel. Voor de rest merk je er eigenlijk niets van. Ik ben heel trots op hoe mijn gerenoveerde appartement er uit ziet. Ik vind het echt heel mooi geworden.” Omdat het een monument is is het belangrijk om er goed mee om te gaan. De eigenaren van de flats komen regelmatig bijeen. “Als eigenaar voel ik me verantwoordelijk en betrokken. Overigens is die betrokkenheid bij de verhuurders vaak wel minder. En dat vind ik wel jammer”.

bottom of page