top of page

Annelies Brands

De Wielewaalflat is heel chill, iedereen groet elkaar

Annelies Brands woont sinds tweeëneenhalf jaar met veel plezier in de Wielewaalflat. Ze woont er samen met een vriendin. Ze hebben ieder een eigen slaapkamer en delen de woonkamer. “Het is een fijne flat. Door de praktische indeling en de woonkamer die we samen delen is het heel huiselijk”. 

Supermarkt dichtbij
Het wonen in de flat bevalt haar goed: “We wonen in de stad en niet ver van het centrum. Het is hier echt fijn, het is hier rustiger dan in de binnenstad en niet zo stil als in een nieuwbouwwijk”. Ze is blij met de faciliteiten in de buurt: “Ik was echt blij toen de Action kwam, en dan de supermarkt, dichterbij kun je die eigenlijk niet krijgen”.

Buren groeten elkaar
Er wonen veel verschillende mensen in de flat. “We hebben leuk contact met de buren. Naast ons woont een stelletje en verderop een hele oude man. Het is leuk omdat het zo gevarieerd is. Er wonen niet eens zo heel veel studenten volgens mij.” Ze vindt het fijn dat iedereen elkaar groet: “Ik kom zelf uit een dorp, daar groet iedereen elkaar en ik moest er aan wennen dat dat in de stad niet zo is. Maar in deze flat is dat wel zo. Mensen groeten elkaar want ook al ken je elkaar niet je hérkent elkaar wel”. En de buren helpen elkaar: “Als ik geen ovenschaal kan vinden dan leen ik er één van de buren en laatst hebben andere buren die aan het klussen waren een week mijn stofzuiger geleend. Dat kan allemaal. Dat is mooi.”

Groen in de wijk
Ze voelt zich prettig in de Oosterparkwijk omdat ze helemaal zichzelf kan zijn. “Het is heel chill, er zijn altijd mensen op straat en ik kan gewoon in mijn kloffie naar de supermarkt.” Ze kent de wijk ook redelijk. “Ik loop veel hard door de wijk en ik zie dan heel veel groen en veel speeltuintjes.”

Wisselbox
Een leuk idee heeft ze nog wel voor de flat en wie weet gaat ze dat binnenkort organiseren: “Ik denk dat het heel leuk zou zijn om in de hal een wisselbox neer te zetten. Daar mag je iets uit meenemen op voorwaarde dat je er ook weer iets in doet. Ik denk dat dat wel past in onze flat.”

bottom of page